Örökbefogadás

Egy kutya örökbe adása is egy felelős döntés eredménye, épp úgy, ahogy az örökbefogadás. Ezért minden örökbe adáskor nagyon körültekintően járunk el. Fontosnak tartjuk, hogy a leendő gazda vagy család minden szempontból alkalmas legyen az adott kutya tartására.

A legfontosabb szempontok a következők:

  • kutyatartására alkalmas ház,lakás, egyéb körülmények (pl. kerítés, szomszédok, más háziállatok, allergia, stb).
  • kutyatartás költségeinek ismerete, illetve fedezni tudja-e az örökbefogadó.
  • mit tudnak nyújtani a kutyának, pl. séta, kutyaiskola, kirándulás, stb.
  • alkalmasság a kutyatartásra, pl. van-e elég ideje rá, tudja, hogy kell nevelni a kutyát vagy hajlandó kutyaiskolába menni, kutyakiképző segítségét kérni.

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy végleges döntés előtt a kutya és leendő családja személyesen találkozzanak. Nem támogatjuk, hogy ha valaki egy fénykép alapján beleszeretett egyik kutyánkba és azonnal örökbe szeretné fogadni, hiszen egyáltalán nem biztos, hogy élőben is meg lesz az összhang.

Minden kutyát előzetes egyeztetés, ismerkedés után adunk örökbe és mi visszük el az örökbefogadó otthonába, a későbbi félreértések elkerülése miatt. Minden kutyát örökbefogadási szerződéssel adunk örökbe, mely a kutya védelmét szolgálja.

A szerződés tartalmát az alábbi linken olvashatod el:
Örökbefogadási szerződés Kóborka ÁVE

Az örökbe adás során tájékoztatjuk a leendő gazdákat a kutya minden olyan tulajdonságáról, problémájáról, amelyről tudunk. Ha örökbe fogadás után mégis felmerülne valami gond, akkor igyekszünk segítséget nyújtani. Ha kiderül, hogy mégsem olyan a kutya, amilyet a gazdik szerettek volna és nem tudjuk közösen megoldani a felmerült problémákat, akkor visszakerül gondozásunkba (ezt a szerződés is tartalmazza). 

Nem az a célunk, hogy minél előbb minél több kutyától megszabaduljunk, hanem hogy minden kutyának a lehető legjobb gazdit találjuk meg, illetve minden gazdi a számára legmegfelelőbb kutyust fogadja örökbe!

Ha bármi kérdésed van az örökbefogadással kapcsolatban, küldj üzenetet, igyekszünk megválaszolni:
info@koborka.hu

Oszd meg, hogy segíts! Köszönjük!